Abella, per gaudir del turisme rural en família

Les cases rurals Mas Morer i Mas Batlló es troben ubicades en el petit poble d’Abella situat a la Vall de Camprodon, a 5 Km. de la Vila de Camprodon, un indret ideal per gaudir del turisme rural en familia i amics.

Abella és un petit llogarret on encara es viu de les explotacions ramaderes, amb una població de 56 habitants, Abella ha aconseguit mantenir i combinar la tradició i l’entorn amb l’activitat turística.

Ens trobem a 1.236 metres d’alçada situats a la Vall de Pelencà, a mà esquerra de la riera d’Abella, afluent del Ter, arrecerat a la Serra de Sant Bernabé.


La Collada Verda

Des del poble d’Abella i avançant per un camí sense asfaltar s’arriba a la Collada Verda, a 1.700 m., travessada per la carretera de que porta a Pardines. En aquest punt coincideixen les Valls del Ripollès i de Ribes de Freser. Entre el poble d’Abella i la Collada Verda trobem les restes de les antigues mines d’Antimoni d’Abella, que van ser actives a principis del segle XX i  que com la resta de mines de de la comarca ja no s’exploten.

Ermita de Santa LLúcia

Podeu visitar l’ermita de Santa Llúcia, segons els erudits aquesta esglesiola podria estar edificada sobre les runes d’una altra construcció antiga de l’època pre-romànica. Sense documents que ho justifiquin, sembla que pot datar del segle XII. Té una sola nau de petites dimensions, i una espadanya que sobresurt en el petit conglomerat de cases entre les quals passa gairebé desapercebuda. La porta ostenta un forrellat de cap de dimoni.


VISITEU L'ENTORN I GAUDIU DE LES ACTIVITATS TURISTIQUES

 

Camprodon

Camprodon

Vila medieval del segle XII al cor de la Vall de Camprodon, a 5 km. dels nostres allotjaments. Interessants activitats turístiques: passejades per les fonts, visita al Museu Isaac Albeniz, fires i mercats, i una gran oferta comercial.

La Vall del Ter

Vall del Ter

Descobriu el relax d’un passeig pels pobles de la Vall del Ter i Camprodon: Vilallonga de Ter, La Roca, Tregurà, Llanars … ambient rural. tranquil·litat i cuina casolana catalana amb producte fresc de temporada

Activitats turístiques

Gaudeix d’activitats per a tota la família en un entorn natural incomparable: excursions, rutes de senderisme, esports d’aventura, hípica  esquí, golf i molt més.